Trykværkets bøger

Ved verdens ende

kr.349,00

Personlig rejseskildring fra verdens ende. I 2001 rejste Gerner Thomsen til Jamal, en halvø i Sibirien nord for polarcirklen. Her blev mødet med nomadefamilier så overvældende, at Gerner siden er vendt tilbage adskillige gange.

Ved verdens ende er en personlig rejseskildring fra Jamalhalvøen. På nenetsisk betyder Jamal »ved verdens ende«, hvilket er noget nær den perfekte beskrivelse af den følelse, som enhver rejsende uvilkårligt vil få ved et besøg i dette unikke nomadeland. Det er ikke en følelse af at være helt alene – for det er man kun sjældent – men en oplevelse af at være tæt på ét af verdens få, oprindelige og ægte nomadefolk, som bor i deres telte og driver rener rundt på tundraen året rundt. Det er en verden, som kun få kender eksistensen af, og hvor man lever under barske naturbetingelser på grænsen af det mulige.

I Ved verdens ende følger vi Gerner Thomsen på hans mange rejser rundt på Jamalhalvøen de sidste 15 år. Vi får lov at komme med helt indenfor i nomadernes telte og får et unikt indblik i de mange traditioner, som har overlevet herude på den sibiriske tundra mere end 2000 kilometer nordøst for Moskva.

Bogen er desværre udsolgt – men kan købes som ebog.

Ikke på lager

ISBN: 9788793063556 Kategori:

Gerner Thomsen

(f. 1969), forfatteren er rejseskribent, fotograf og foredragsholder.Er uddannet forstkandidat og arbejder til daglig som it-konsulent.  Forfatteren har haft en stor rejselyst hele sit voksne liv. Hans fascination af Rusland og det tidligere Sovjetunionen har indtil videre bragt ham på 39 rejser østpå, hvor han har opsøgt alt lige fra Kamtjatkas rygende vulkaner og Centralasiens bjergområder til sibiriske landsbyer i -58 grader.Stærkest i erindringen står mødet med rensdyrnomaderne på Jamalhalvøen, som han har besøgt både sommer og vinter og tilbragt mere end et år sammen med. At forfatteren taler russisk har givet ham mulighed for at komme helt tæt på nomaderne og deres daglige kamp for at overleve i en rå og ugæstfri natur. Gerner Thomsen er medlem af Eventyrenes Klub og De Berejstes Klub. Har tidligere skrevet Turen går til Rusland og Turen går til Bulgarien for Politikens Forlag. Læs mere på www.gernerthomsen.dk  

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....