Trykværkets bøger

Drømmen om de blå kupler

kr.349,00

Tag med på en kulturel og arkitektonisk rejse langs Silkevejen og oplev Drømmen om de blå kupler blive til virkelighed. I akvarel og foto beskriver Ole Søndergaard i bogen af samme navn udsmykninger, som blev skabt fra det 10. til det 18. århundrede i Tyrkiet, Iran og Uzbekistan. Betagende og dragende møder de storslåede bygningsværker beskueren med deres fascinerende udsmykninger.

 

Bogen er blevet til gennem mange rejser i de tre lande, og Ole Søndergaards fascination af de mosaikbeklædte moskéer og kulturelle bygninger præger hele bogens opsætning.

 

Ole Søndergaard skriver selv i epilogen:

 

Min hustru Pernille og jeg har på vores talrige rejser til Tyrkiet, Iran og Uzbekistan besøgt nogle af Silkevejens byer. De visuelle oplevelser har gjort et uudsletteligt indtryk på os, og arbejdet med denne bog har været en inspirerende fordybelse i den arkitektoniske udsmykning.

 

Det religøse billedforbud i den islamiske verden, og det stærke ønske om udsmykning af især officielle bygninger, resulterede i et enestående rigt og varieret dekorativt formsprog. Et formsprog med en stor skønhed som kommer til udtryk i det fineste håndværk udført i keramik, sten, stuk, tegl eller træ.

 

I ingen andre kulturer har man mestret skriften som et religiøst og dekorativt motiv flottere end i den islamiske arkitektur.

 

Kaligrafiske friser i utrolige variationer og stramt geometriske skriftabstraktioner i kufi beherskes suverent sammen med komplicerede geometriske stjernemotiver og organiske florale arabasker.

 

De dekorative udtryk har til dels haft deres udspring i Persien, og udbredes gennem århundreder til både Indien, Centralasien, Mellemøsten, Tyrkiet, Sydspanien og det islamiske Nordafrika.

 

Med denne bog er det mit håb, at mange andre også vil opleve skønheden i kunsthåndværket i den unikke islamiske arkitektur, som blev skabt fra det 10. til det 18. århundrede.

ISBN: 9788793709331 Kategori:

Ole Søndergaard

Ole Søndergaard er designer og billedkunstner, og har gennem sit lange virke med identitet og vejvisning bl.a. modtaget en lang række priser såvel nationalt som internationalt for sine arbejder.Skabte skriften FF Signa og har tegnet motorvejenes røde turistoplysningstavler. Bøger: Iluliaq om isbjerge med Pernille Nørgaard, Sketches and Notes from North East Greenland, Madraserne i Marokko, Arktiske Akvareller, Trætoy, og Flyvende hval på eventyr, og løbende fremstillet skulpturer og legetøj i træ.

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....