Trykværkets bøger

Disse øer – store, små

kr.300,00

Få skærpet appetitten på danske og færøske ø-hop

Interessen og opmærksomheden om Danmarks og Færøernes øer er vokset i de seneste år. Ikke mindst i kølvandet på Corona pandemien, som satte mere fokus på de nære oplevelser. Og det giver bogen Disse øer – store, små i høj grad også stof til. Skrevet af et medlem af de berejstes klub med besøg i over 100 lande.

Mange har fået øjnene op for, at øernes status som delvis affolkede udkantsamfund ikke er noget, de altid har haft. Mange af dem har en fortid som aktive og blomstrende samfund med en folketæthed større, end de fleste landbosamfund havde inde på fastlandet. Det blå Danmark, Danmark som søfartsnation er utænkeligt uden søfartsøerne Ærø, Strynø, Thurø, Fanø, Læsø og mange andre. Også Færøerne som del af Rigsfællesskabet bør nævnes i den sammenhæng. Unge mænd stod til søs fra konfirmationsalderen, og på flere af øerne fungerede mange af mændene som lodser.

Flere familier og enkeltpersoner har omsat deres interesse for øerne i planer om at bosætte sig på en af dem, og på en del af øerne er nedgangen i folketallet stoppet, en udvikling, der kun kan glæde forfatteren, Bertel Kristensen, der selv er vokset op på en af øerne, nemlig Fejø.

Bogen rummer beskrivelser fra besøg på 50 færøske og danske øer og omfatter praktiske oplysninger om areal, befolkningstal, adgangsmuligheder med færge, rutebåd eller egen båd, samt i et vist omfang overnatnings- og indkøbsmuligheder og seværdigheder. Fugleliv og planteverdenen er ligeledes omtalt. Herudover er der kort fra alle de omtalte øer og Bertel Kristensens akvareller fra alle øerne.

ISBN: 9788794058964 Kategorier: , , Tags: , , , ,

Bertel Kristensen

Globetrotter, maler og forfatter. Rejst i over 100 lande - besøgt langt flere øer overalt i verden.

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....