Trykværkets bøger

It’s now or never

kr.75,00

EU-ekspert og Venstremand Peter Vesterdorf mener med en morbid humor, at det er ved at være sidste udkald for at udgive hans meget personlige og åbenhjertige erindringer om sin familie, opvækst og karriere.

Erindringsbogen præges af Vesterdorfs uhøjtidelige tilgang til liv og arbejde, som satte sit præg på hans samarbejde med såvel danske som udenlandske toppolitikere og højt placerede embedsmænd bag såvel åbne som lukkede døre i dansk politik, i Udenrigsministeriet, Europa-Parlamentet og EU-domstolen. Vesterdorf opnåede i disse år en dybtgående indsigt i EU-jura og har skrevet en række bøger især om EU-ret (bl.a. om det indre marked, udbud, statsstøtte, EUs institutioner og om dansk konkurrenceret), hvilket gav ham generel anerkendelse som EU-ekspert.

Peter Vesterdorf arbejdede i den sidste del af sin karriere (over 20 år) som EU-ekspert og lobbyist for de mange tusinde små og mellemstore virksomheder i Håndværksrådet (nu SMV-Danmark) og over ti millioner i den europæiske organisation for håndværk og SMVer.

Det er forfatterens over fyrre år lange karriere i såvel offentlig som privat ansættelse, der har ført til de mange oplevelser, indtryk og anekdoter, som bogen indeholder.

At Vesterdorf, der har deltaget med markante synspunkter i den offentlige debat i flere årtier, kendes som farverig, åbenhjertig og af og til skeptisk over for sit eget parti Venstre og derved i betænkelig grad deler karaktertræk og politiske holdninger med partikolleger som Bertel Haarder, Søren Pind og Jan E. Jørgensen vil næppe komme som en overraskelse for politisk interesserede læsere.

Især kapitlerne om dansk politik og EU-politik viser, at forfatterens holdninger i store træk svarer til Venstres, men på visse områder, især med hensyn til udlændingepolitikken, øget centralisering i samfundet og, i hvert fald i en periode, en tendens til næsten brutal partidisciplin og ytringskontrol i partiet, er hans holdninger klart kritiske over for Venstre. Visse af bogens politisk relevante oplysninger må antages at være ukendte for offentligheden.

Den bilglade Vesterdorf skriver bl.a. om de oplevelser, han har haft, når han mødte mænd, politimænd (sic!) såvel som topdirektører, der gerne ville have en snak om forfatterens specielle, især italienske biler. To meget kendte, unge og bilglade mænd fik sig da også en prøvetur i en af de hurtige, italienske biler.

Bogen indeholder bl.a. anekdoter om Fritz Schur og den uheldige ambassadør, om Svend Auken, der fik vredet armen rundt, om Henning Christophersen, George H.W. Bush og Nessun dorma, om den charmerende politidirektør, om kommissær Bolkestein og “Kong Hans”, om en lussing på Rosenborgs Eksercerplads, om en gruppe Venstre-MFeres oprørstendens mod Hartling og om barokke oplevelser i Udenrigsministeriets flygtningekontor. Læs også om forfatterens indtryk af en række nuværende og fhv. politikere samt om statsminister Mette Frederiksens politik om tvangsanbringelse af børn.

Bogen er desværre stoppet af forlaget.

Ikke på lager

ISBN: 978-87-93709-84-3 Kategorier: ,

Peter Vesterdorf

F.1942. Efter et år som udvekslingsstudent i USA, nysproglig studentereksamen fra Haslev Gymnasium og aftjening af værnepligt i Livgarden blev han i 1969 cand.jur. og i 1982 lic.jur. fra Københavns Universitet. Vesterdorf har haft en alsidig karriere med ansættelser i bl.a. Venstres Folketingsgruppes sekretariat, Udenrigsministeriet, Europa-Parlamentet, EU-domstolen og Håndværksrådet (nu SMV Danmark). Vesterdorf har et indgående kendskab til EU-ret og -politik og blev i 90’erne og nullerne anset for en af Danmarks førende eksperter i EU-ret. Han har skrevet et større antal bøger om EU-ret og -politik og talrige kronikker og artikler. Han er ofte blevet interviewet af aviser, tv og radio, har undervist i EU-ret og har holdt foredrag og forelæsninger både i Danmark og i udlandet. Vesterdorf har fungeret som taleskriver og politisk rådgiver i Venstre og rådgiver i EF-ret i Udenrigsministeriet. Han har siden 1963 været medlem af Venstre, har deltaget i lokalpolitik i Haslev og Dragør og var i sin tid formand for Venstres Studenter i København. Han har udarbejdet et større antal responsa om EU-ret, været ansat i advokatkontorer og også arbejdet som lobbyist.

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....