Trykværkets bøger

Danmark og Verden. Finurlige forskelle

kr.295,00

Har du lagt mærke til, at de danske motorvejsskilte er grønne, mens de i størstedelen af Europa er blå? Eller at vi i Danmark tænder lyset ved at slå vippekontakten ned, hvor man i mange andre lande slår kontakten op? Og at vi på dansk siger tallene bagfra, mens man på de fleste sprog siger dem forfra, som når englændere og svenskere siger fifty-four og femtiofyra.

I et halvt århundrede har Morten Schøler arbejdet og boet i mange lande, som han har sammenlignet med Danmark. De mange iagttagelser fortæller han om i bogen, der er fuld af overraskelser om blandt andet geografi, historie, sprog, grundlove, forvaltning, økonomi, uddannelse, arbejde, omgangsform, ulandshjælp, mad, sundhed, trafik, musik, nationalsange, sport og religion.

Danmark og Verden balancerer mellem lovprisning og konstruktiv kritik af Danmark og er fortalt med både overbevisende eksempler og kærlig humor. Undervejs opdager man, at meget kan siges og gøres bedre og mere logisk, end vi er vant til i Danmark.

Bogen er rigt illustreret af Niels Roland, der i 20 år har tegnet i Weekendavisen og har udgivet en række bøger i eget navn.

 

Morten Schøler

Morten Schøler er civilingeniør og økonom, og medudgiver af flere bøger i FN. Har selv udgivet den prisbelønnede Coffee and Wine - Two Worlds Compared (2018), Danmark og Verden - Finurlige forskelle (Trykværket, 2022) og Ingeniørens rolle (Trykværket, 2024). Har boet i mange lande gennem et halvt århundrede og bor nu i Schweiz.

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....