Trykværkets bøger

Livstråd

kr.169,00

Livstråd

”Livstråd” indeholder ni noveller, som er fortællinger om forskellige personers brydninger med livet og den situation, de, mere eller mindre selvforskyldt, er havnet i. Og alle giver anledning til refleksioner over menneskers vidt forskellige måder at tackle livets tråde på.

Den unge kvinde, Beas, er på weekendbesøg hos sin indiske kæreste, Bhanu. Det er historien om en brusende forelskelse mellem to unge mennesker, om folks helt reelle og forståelige nysgerrighed over for mennesker af anden etnisk herkomst, men også om uvidenhed og racisme.

I den mere filosofiske novelle, møder vi en ung teenagedreng, der skal træffe et vigtigt valg i sit liv. Hvordan er det at træffe valg? Hvordan vælger man det rigtige, når tankerne kan forvirre én godt og grundigt? Er det overhovedet vigtigt at tænke over sine valg? Hvilke værdier vælger vi ud fra?

Vi møder også venindeparret Silja og Nete, som er vokset op i kollektivet ”Solsletten” syd for Aarhus, hvor de har haft en vild ungdom. Silja er forsvundet, og en grum historie om ulykkelig forelskelse, seksualitet, besættelse af et andet menneske, jalousi, venskab møder politiet i dets efterforskning af, om der er tale om en forbrydelse. Hvad er der sket med Silja?

Disse og mange flere skæbner præsenterer forfatteren Maya D. Nissen fra Århus læserne for i ”Livstråd”.

Novellerne er realistiske og til tider barske – men også varme og poetiske. De er modige og prikker muligvis til tabuer for nogle læsere. Men novellerne foregår alle i vores samtid og tager nogle yderst relevante emner som racisme, sexisme, ensomhed, forholdet mellem generationer, venskaber og mobning op. De kan sikkert være med til at skabe debat og rykke lidt ved vores grænser for, hvad vi kan tale åbent om.

 

 

 

ISBN: 9788794058933 Kategorier: , Tags: , ,

Maya D. Nissen

F. 1975. Cand.mag. i musikvidenskab og nordisk sprog og litteratur. Lifecoach, positiv psykologivejleder og konsulent i brug af personlige styrker. Underviser til daglig i forskellige sammenhænge.

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....