Trykværkets bøger

Udvandrerne

kr.199,00

Fra Danmark til Down Under I 1878 traskede en 14-årig knægt ud ad landevejene i Sønderjylland ud i verden – og han kom aldrig tilbage. Han søgte ’lykken’ og bedre muligheder for et godt liv væk fra det krigshærgede sønderjyske landskab.

Historien om Jakob Elmose, der gennem en strabadsfyldt rejse i sidste del af 1800-tallet satte foden på land i Australien, er baseret på autentiske hændelser, skrevet med et strejf af dramatisering. Da Jakob først var kommet til Australien og havde fundet sin lykke dér, sendte han bud til familien, at de også skulle finde vej til den anden side af planeten … og det gjorde de.

Jakob Elmose satte et aftryk på planeten, og det fortjener ikke at gå i glemmebogen. Der er steder, gader og veje, opkaldt efter ham og hans slægt i Australien, og de oprindelige migranters efterkommere tæller nu flere tusinde i Australien, New Zealand og Thailand.

Keder i jer lidt på de mørke vinteraftener, eller de varme sommerdage på stranden – jamen så bliv underholdt med en fantastisk historie.

Her er alt fra kannibaler til sydhavsfarere og guldgravere..
Denne historie udspiller sig i en længst forgangen tid, hvorfra omstændighederne aldrig bliver de samme, med mennesker, der levede deres liv på en måde, de fleste af os ikke rigtig kan forestille sig … Dengang man “levede” sit liv på egne præmisser. Dengang livet havde alle farver fra livets palet … og alle dufte fra jorden, som stadig havde uopdagede sten at løfte. Dengang jordens hjerte stadig bankede for mennesket …

ISBN: 9788793709676 Kategorier: ,

Lars Graadal

Lars Graadal (f. 1957) forsvandt fra Danmark i 20 års alderen og bosatte sig først i Los Angeles i et par år, siden rundt i verden med forskellige job, og han landede i Australien, hvor han boede i mange år. Her stødte her på danske slægtninge og stednavne til en sønderjyde, som udvandrede til Australien i 1878. Den historie gjorde Lars Graadal nysgerrig - og han opsøgte masser af kilder og brugte dage på bibliotekers læsesale og endte med en historie, som bare måtte fortælles. I 2015 kom han ”hjem” til Danmark med et livs erfaringer, oplevelser og kulturmøder, som har givet næring til mange tanker. Nogle af disse nedfælder han i bogen om Jakob Elmose og hans slægt.      

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....