Trykværkets bøger

Tvangsfjernelse og bortadoption. Barnets lov.

kr.125,00

Anmeldelse af bogen:

2024 er et skelsættende år inden for det lovområde, der har med tvangsfjernelser af børn at gøre. Alle brikker i puslespillet er blevet kastet op i luften af Folketinget, og ud af det er kommet ”Barnets Lov”. Nye regler er indført og eksisterende regler er ændret.

Alt det – og meget mere – kommer Tvangsfjernelse.dk ind på i deres nye bog ”Tvangsfjernelse og bortadoption – Barnets Lov 2024”. De tre forfattere – eller musketerer har jeg nær sagt – har heldigvis valgt at fastholde den overordnede systematik i bogen fra de to tidligere bøger fra 2018 og 2021. Så hvis man allerede kender dem, vil det være ekstra nemt at lære alt det nye at kende.
Det er lykkedes forfatterne at undgå alt for meget juristsprog, sådan at alle kan være med. Igen er de vigtigste lovregler taget med, så man har det hele ved hånden. Bogen er god at have med når man mødes med sagsbehandlere og andre professionelle, der er blevet efteruddannet og har været på kurser i de nye regler. Du undgår at blive løbet om hjørner med og kommer faktisk på rimelig omdrejningshøjde med viden og indsigt. Der er kommet endnu flere gode råd og anbefalinger til, som du kan bruge undervejs i en sag, uanset hvilket stade den befinder sig på, før under eller efter en tvangsfjernelse. Selv professionelle vil kunne få noget ud af at læse bogen – om ikke andet så for få indsigt i forældreperspektivet og i de problemer og udfordringer, som fylder meget for de berørte familier i bred forstand, herunder også bedsteforældre og andre nære slægtninge. Også unge anbragte vil få meget ud af at læse bogen. Unge, der er fyldt 15 år, har de samme rettigheder som forældre.
Jeg giver bogen mine allerbedste anbefalinger og synes, at det er på sin plads at rose forfatterne for at bogen ”sælges” til en pris, der kun dækker udgifterne til bogens fremstilling og udgivelse. Mange forældre til anbragte børn og unge har ikke for mange penge på kistebunden.
Morten Boas Therkildsen, advokat. Speciale i børnesager. Møderet for begge landsretter.
ISBN: 9788794381284 Kategori: Tags: , , ,

Martin Olsgaard, Kristian Korshøj Jørgensen og Lars Buurgaard Sørensen

De tre forfattere er alle advokater med speciale i tvangsfjernelser og bortadoption. De har årelang erfaring med børnesager om tvangsanbringelser, tvangsfjernelser og bortadoption og har tidligere udgivet to rådgivende bøger om tvangsfjernelser. Denne bog udkommer med baggrund i, at der nu kommer et nyt lovkompleks, Barnets Lov 2024 - om de ovennævnte emner.

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....