Trykværkets bøger

Set fra Fanø – surreale sekvenser

kr.199,00

Politipsykolog debuterer som digterBjarne Frøslee Ibsen er efter mange års arbejde som leder af Rigspolitiets Psykologtjeneste og et længerevarende forløb med alvorlig sygdom, blandt andet flere cancerdiagnoser, vendt tilbage til sin ungdomspassion – at skrive digte. Han er netop debuteret som lyriker med digtsamlingen ”Set fra Fanø – surreale sekvenser”.

På Ry folke- og realskole fremhævede lærer Mortensen Bjarnes digte, og han fik i de sidste skoleår lov til at skrive og aflevere digtene i stedet for dansk stil. Han fortsatte med poesien i flere år. Men han spillede også musik, og på et tidspunkt begyndte han at skrive tekster til sine egne sange. Og snart fyldte sangskriveriet og senere arbejdet så meget, at digtningen gik i stå for i de næste mange år at ligge helt stille.

”Men før jul i 2019 begyndte jeg at skrive digte igen, og det var som at tage en gammel kærlighed op. I digtene tager jeg udgangspunkt i mit eget liv. Jeg arbejder med tunge emner, blandt andet alvorlig sygdom. Men i udtrykket arbejder jeg med en vekslen mellem alvor og humor, mellem tungt og let,” siger Bjarne Frøslee Ibsen.

De enkelte digte fremstår umiddelbart let tilgængelige, men med et overraskende twist som i digtet ”Jeg sidder bare”:

Jeg sætter mig aldrig

Ind i tingene

Jeg sætter mig bare …

Det surreale i titlen på digtsamlingen hentyder til, at Bjarne Frøslee Ibsen piller fragmenter ud af virkeligheden, som gennem hans sproglige bearbejdning af den kommer til at fremstå på en ny måde. Digtene er på den måde med til at give et andet syn på verden, en ny erkendelse af tilværelsen.

Både i sit arbejde som psykolog og i sin digtning er Bjarne Frøslee Ibsen inspireret af Søren Kierkegaard, der gennem sproget afdækker lag af erfaring, som gennem lang tid har aflejret sig i sproget.

ISBN: 9788793709911 Kategori:

Bjarne Frøslee Ibsen

Bjarne Frøslee Ibsen født i 1955 i Ry.  Han er cand.psych., ph.d. indenfor krise/traumeområdet. Han er en af landets førende fagpersoner indenfor krydsfeltet mellem klinisk arbejde med traumer og kriser og organisatoriske arbejdsmiljøtiltag af forebyggende karakter og var i mange år leder af forskningsprojekter og leder af Rigspolitiets Psykologtjeneste. Han er nu selvstændig konsulent.

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....