Trykværkets bøger

Rullepølsesvin

kr.169,00

Roman om grisenes vilkår

Dette er en moderne “Jens Hansen har en bondegård”-fortælling, der afdækker dyrenes liv i et moderne konventionelt landbrug på en måde, der ikke tidligere er set i litteraturen.

Vi læser ofte både fiktion og biografier, hvor vi forarges over menneskets ugerninger. Tænk at der er nogle, som er i stand til at gøre andre ondt med overlæg. Og vi er oftest enige om, at vi mennesker ikke er sådan. Hvis man gør andre ondt med vilje, så har man dårlig moral, eller måske er man ligefrem en psykopat. For mennesket er jo i bund og grund et godt væsen, mener vi. Se, hvad vi har skabt i verden, siger vi og slår ud med hænderne. Men der eksisterer en gruppe, som vi mennesker rutinemæssigt mishandler og slår ihjel: Dyrene i landbruget. Om det så er indespærring, halekupering, hornafbrænding, påtvungne graviditeter eller fratagelse af nyfødte kalve, er det en del af livet for dyrene i landbruget. Hvad enten man er avlet for at blive til pels, til kød eller er skamavlet med et overdimensioneret yver eller avlet til at producere et unaturligt højt antal æg, så er det dyrene i landbruget, der betaler prisen for vores udnyttelse. En udnyttelse, der først stopper på slagteriet, når de bliver gasset eller får en boltpistol for panden.

Bogen her har bogstaveligt talt krævet blod, sved og tårer at skrive, fordi forfatteren har måttet bevidne dyrenes frygtelige liv og død. Det er derfor forfatterens håb, at Rullepølsesvin vil gøre indtryk på læseren.

***

“Mester?” kalder han, men ingen svarer. Grisene holder øje med ham, og han kan ikke lide deres blik. Deres øjne. Disse menneske­øjne i et dyrs krop. Med lange, stive, buskede øjenvipper til at skjule deres undersøgende blik, som om man ikke må opdage, at de kigger. Han har aldrig forstået, hvorfor de har menneskeøjne. Som om de ved lige så meget som han selv. Eller måske endda mere. “Mester?” kalder han igen, og det føles, som om de alle sammen betragter ham. Som om de ved noget, han ikke ved.

***

“Barsk og rystende læsning om dyret i os selv og dyret på vores tallerken.”

                                            Mickey Gjerris, bioetiker og teolog

Findes også som e-bog. Se under fanen “E-bøger” på hjemmesiden her.

ISBN: 9788794381017 Kategorier: , Tags: ,
Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....