Trykværkets bøger

På næstsidste vers

kr.149,00

Livets efterår bliver vendt og drejet med humor, alvor og skarpsind i den nye novellesamling ”På næstsidste vers”. Forfatteren er den pensionerede overlæge Peter Qvist, der med otte noveller fører læseren vidt omkring; fra en barsk nordnorsk vildmark, hen over Limfjordens vande, til en ombejlet bænk i det lokale anlæg – og så tager den klassiske 90-års fødselsdag en uventet drejning, da James får overtalt Miss Sophy til at invitere levende gæster til bords.

Alderdommen lurer lige om hjørnet; de resterende kræfter skal bruges og de uforløste drømme skal udleves. I novellesamlingen ”På næstsidste vers” følger vi mennesker, der har nået deres tredje alder og kaster sig ud i nye fysiske og mentale udfordringer og brud på rutiner og relationer.

Novellernes hovedpersoner har ambitioner, der spænder fra at overleve sin egen udgave af ”Alene i Vildmarken”, over et forsøg på at redde verden i et Darwin-inspireret laboratorium på den jyske hede – til blot genoprettelse af egen førlighed i sygehusafdelingen for slagtilfælde. Og så får vi et nyt indblik i karakteren af den uforanderlige Miss Sophy fra nytårsklassikeren ”90-års fødselsdagen”. Tilsammen en let krydret læsemenu, som forfatteren anbefaler indtaget med et gran salt.

”Jeg skriver for at underholde. Men læseren har også mulighed at blive inspireret og få nogle ahaoplevelser. Historierne er tiltænkt folk, der selv snuser til livets efterår – eller yngre mennesker som funderer over, hvad de vil senere i livet,” siger Peter Qvist, der med novellesamlingen debuterer som skønlitterær forfatter. Tidligere har han udgivet to bøger om vandring og fiskeri i den nordiske natur.

Hvad er dit bedste råd til folk, der gerne vil have mest muligt ud af livets efterår?

Et svært spørgsmål, for det er utvivlsomt meget individuelt. Men der er masser af muligheder, og det er aldrig for sent at kaste sig ud i noget nyt – selvom man ikke behøver at gå til yderligheder, som nogle af hovedpersonerne i novellerne gør det. Som pensionist har man jo den tid, man før har manglet, der er altså langt større potentiale i den tredje alder end fjernsyn og golf.

ISBN: 978-87-93709-48-5 Kategori:

Peter Qvist

Peter Qvist (f. 1954), bosat i Gl. Rye med sin hustru. Han har to døtre, to børnebørn og et bonusbarnebarn. Som 62-årig lod han sig pensionere fra sin stilling som overlæge og lektor i Region Syddanmark og bruger nu blandt andet pensionisttilværelsen på skriverier, vandring og fiskeri i Skandinavien og ture i autocamperen. Udover novellesamlingen ”På næstsidste vers” har han udgivet bøgerne ”Med telt og fiskestang i 10 norske nationalparker” og efterfølgeren ”Fjeld- og vildmarksture: En guide til naturoplevelser og fiskeri i Norden”. 

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....