Trykværkets bøger

Mefistoles’ marionet

kr.259,00

En finurlig dagsaktuel beretning om, hvad forfølgelse og krig gør ved mennesker. Vi følger kunsthåndværkeren Ho Ho, der var flygtning på grund af sin aktive modstand mod nazismen i 1930’ernes Tyskland.  Han havde efter sin flugt forsøgt at skabe sig et eksistensgrundlag for sin familie i København med produktion af legetøj og ved at spille marionetteater.

Han blev i 1943 tvunget ind den tyske hær, hvor han besluttede sig for at beskrive krigens mennesker og han beretter i denne bog på en underfundlig og lommefilosofisk facon om nationale og etniske spændinger, samt den håbløse kamp imod krigens dogmatiske tåge.

Ho Ho’s påtvungne krigstjeneste førte ham på en dramatisk rundtur gennem Europa fra København over Lüneborg til det sydlige Grækenland og en grufuld tilbagetrækning gennem Balkan, der for ham som måske eneste overlevende fra sit østrigske regiment fortsatte gennem det krigshærgede Tyskland til det nordlige Sverige.

Dette er ikke en krigsberetning, men en autentisk skildring af menneskeskæbner, der blev fanget i krigens ensporede og fordummende logik.

Steen Horster kom for nogle år siden i besiddelse af flere beretninger og andre kilder om sin farfars deltagelse i 2. verdenskrig.

Materialet er bearbejdet og sammenskrevet i denne udgivelse, fordi det er en spændende historie, der er en stadig aktuel beskrivelse af, hvad politiske, nationale og etniske konflikter gør ved mennesker i krig.

Bogen findes også som e-bog. Find den under menuen: ‘E-bøger’ på denne hjemmeside. Nedsat til nu 100 kr.

ISBN: 9788793709669 Kategorier: , ,

Steen Horster

Uddannet i Statskundskab.Han har arbejdet med økonomi, edb, love og regler både som ansat og selvstændig. Hele livet har Steen Horster være interesseret i kunst og historie, hvilket bl. a. har ført ham forbi Aarhus Kunstakademi og en periode som formand for Bymusets Venner - Aarhus.

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....