Trykværkets bøger

Keramik. Kom godt i gang

kr.295,00

”KERAMIK – KOM GODT I GANG” henvender sig til dig, der har lyst til at få ler på fingrene, men som savner grundlæggende teoretisk og teknisk viden om materialer og proces, og som også gerne vil inspireres til udvikling af egne projekter. Det kan også være, at du som underviser gerne vil inddrage keramikken i din billedkunstundervisning.

Første kapitel giver en række tips til, hvad du bør tænke på, når der indrettes keramikværksted. Derefter følger kapitler om teorien bag ler, glasur og brænding samt teknikker inden for formgivning og dekoration.
Anden halvdel af bogen indeholder en række projekter, der kan kopieres 1:1 eller bruges som inspiration til videreudvikling af helt nye værker.
Bogen her er blot de første skridt på en forhåbentlig lang rejse. Men det er vigtige skridt. Det er vigtigt at få det mest grundlæggende på plads, for at rejsen skal blive en succes.
ISBN: 9788794381147 Kategorier: , Tags: , ,

Claus Domine Hansen

Noget af det vigtigste, i de mere end 20 år siden jeg blev uddannet keramiker, har altid været at formidle min viden om faget. Faget kan kun udvikles, hvis vi alle deler den viden, vi ligger inde med. Velvidende at vi aldrig bliver færdige med at udvikle faget. Jeg er uddannet keramiker fra Glas- og Keramikskolen i 1997-2000. Efterfølgende har jeg deltaget i udstillinger nationalt og internationalt med støtte fra bl.a. Statens Kunstfond, Nationalbankens Jubilæumsfond, Grosserer L. F. Foghts Fond m.fl. Jeg har arbejdet med både brugsting, skulpturer og større installationer. Du kan se eksemper under Galleri. Allerede i løbet af uddannelsen syntes jeg, det var svært at finde noget ordentligt faglitteratur. Jeg besluttede derfor at skrive min egen bog. Det blev til "Håndbog i studiokeramik - teori & teknik", der udkom i 2001. Siden da har jeg undervist i keramik i en række forskellige sammenhænge, både i Danmark og udlandet på kunstakademier, højskoler, seminarium, efterskole, og som privat underviser. Bogen eksisterer fortsat i en 3. udgave og bruges som grundbog af både professionelle, semiprofessionelle og studerende på kunst- og designskoler. I mange år har jeg haft en plan om at skrive forgængeren til "Håndbog i studiokeramik". Det er nu blevet til bogen "Keramik - kom godt i gang", der henvender sig til begynderen og den letøvede.

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....