Trykværkets bøger

Flådens ansigt

kr.249,00

Galionsfigurer fra den danske marine

 

Bogen er et katalog over de bevarede galionsfigurer fra Søværnets skibe. Der gives en grundig gennemgang af marinens symbolverden fra den tid, hvor figurer af tapre helte og fagre gudinder stod i spidsen for flådens skibe.

 

Et orlogsskib var en repræsentant for staten og skulle derfor have en passende udsmykning der tålte sammenligning med udlandets skibe. Der blev derfor ofret megen omhu og opmærksomhed på de udsmykningsmæssige detaljer.

 

De bevarede galionsfigurer er træskulpturer fra tiden omkring Bertel Thorvaldsen – og af ca. samme kvalitet – og en af dem er skåret efter forlæg af selveste Eckersberg.

 

Jens Riise Kristensen har tegnet alle de stævnornamenter og galionsfigurer der er bevaret fra marinens skibe, han viser andre former for skibsudsmykning og gengiver de mindste detaljer synligt og korrekt. Bogen handler om skibene fra stabelafløbning og deres videre færd i krig og fred. Bogen giver os en grundig gennemgang af marinens symbolverden.

 

Motiverne blev primært hentet fra den klassiske oldtid og fra Danmarkshistorien.

ISBN: 9788793709324 Kategori:

Jens Riise Kristensen

Jens Riise Kristensen, f. 1955 i Kalundborg.Uddannet konstruktør og har arbejdet i nogle af landets mest kendte arkitekt­­­firmaer.Han har altid interesseret sig for søfartshistorie og sejlads med træskibe. Har skrevet om vikingeskibe, arrangeret sømandsfilmfestival, skrevet artikler i aviser og fagtidsskrifter, og er medredaktør af Træskibssammenslutningens medlemsblad.Han er selvlært tegner og har udført diverse tegneopgaver og tematiske udstillinger. Hans udstilling om den danske marines galionsfigurer er blevet vist på flere danske museer.Af samme forfatter:Havets heste. Skibsbygning og sejlads i vikingetiden. Nyt Nordisk ForlagBarbariet tur retur, Forlaget ØrbyPitcairn. En sang fra de varme lande, Forlaget ØrbyI Tykt og Tölt. For fuld galop. Forlaget ØrbyTurkaránið í Vestmannaoyggjum. Spot N

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....