Trykværkets bøger

Ambulancekaos

kr.199,00

Bogen om ambulancekaos i SyddanmarkKun trekvart år overlevede BIOS – det hollandske ambulancefirma – som vinder af 2014s udbud om ambulancekørsel i store dele af Region Syd. Allerede i juli 2016 måtte BIOS erklæres konkurs i høj grad ud fra voldsomt pres fra Falck med illoyal konkurrence, fra politikere, presse og befolkning, som ikke var glade for en udenlandsk ejer af ambulancekørslen.

 

Nu udkommer bogen, Ambulancekaos, om hele spillet om og udviklingen af danske BIOS. Bogen er skrevet af René Sigvartsen, som blev ansat som ambulancechef i april 2015, kun 5 måneder før overtagelsen af ambulancekørslen i det meste af Region Syd. Hele 35 stationer i Sydjylland og på Fyn og øer skulle ombygges og gøres klar på kort tid. Bogen er en ærlig beretning om alle de udfordringer, som BIOS havde og fik i perioden, indtil BIOS blev erklæret konkurs.

 

BIOS blev født som stormombrust, udskældt firma alene ud fra, at det var hollandsk og vandt over det tidligere hæderkronede Falck, men massiv, negativ omtale af BIOS og tvivl om, firmaet overhovedet var i stand til at løfte den vigtige samfundsmæssige opgave, medvirkede i høj grad til, at fundamentet skred under ambulancefirmaet.

 

’Ambulancekaos’ beretter om det store pres fra omverdenen og ikke mindst Falck, og også om hvad der foregik internt, som ingen i offentligheden nogensinde hørte om. Ligeledes indeholder bogen BIOS-medarbejderes egne personlige beretninger, hvor de skriver om de mange frustrationer og følelser, men også om det unikke sammenhold. Næppe mange kan forestille sig, hvor store menneskelige omkostninger det havde at arbejde hos BIOS.

 

I dag er det et mørkt kapitel indenfor ambulancetjenesten.

Ikke på lager

ISBN: 9788793709829 Kategorier: ,

René Sigvartsen

(f. 1963). Militæruddannet før han kom til ISS, Falck, blev beredskabschef, ambulancechef hos BIOS og senest ansat i Ambulance Syd. 

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....