Trykværkets bøger

Årstidernes Luner

kr.300,00

Årstidernes Luner

er en samling af bøger og består af fire dele. Disse fire dele hedder: Du gamle, Du tyste, Du frie og Du glæderige. Alle delene indeholder hver især en tekst, der foregår i en af årstiderne og er fortalt af en unavngiven jeg-fortæller. Teksterne er baseret på et af de fire temperamenter. Ingen af jeg-fortællerne har noget med hinanden at gøre. De er alle sammen individer med deres egne holdninger og forstand.

Den første af teksterne findes i Du gamle, og hedder En misantrop; den er en roman og foregår en sommerdag, er fortalt i dramatisk monolog og er opdelt i tre. Teksten beskæftiger sig med kritik af menneskeheden og hvorfor jeg-fortælleren hader menneskeheden.

Den næste tekst findes i Du tyste, og hedder Spleen; den er en roman og foregår om efteråret, hvor den i øvrigt for det meste er fortalt i en indre monolog fordelt på tre faser. Teksten kredser sig om livslede og de tanker man kan gøre sig i forbindelse med at have sådant et syn.

Den tredje tekst hører under bogen: Du frie, og hedder Breve fra en fremmed i et fremmed land, som foregår om vinteren, fortalt gennem en række breve til sin familie fra starten af december til slutningen af februar, og hvis beretninger mest omhandler mødet med det fremmede og genkendelige.

Til sidst er det Du glæderige med teksten: En livskunstners skitseringer og optegnelser; den foregår om foråret og tager for det meste udgangspunkt i en række korte tanker om livet og fremsætter indimellem nogle krav og mål, der skal opfyldes, for at være en rigtig livskunstner, som jeg-fortælleren får nedskrevet hver dag fra begyndelsen af marts til slutningen af maj.

Forfatteren T.T. Viet er af kinesisk og vietnamesisk afstamning, bor i Odense og har en bachelor i litteraturvidenskab med kommunikation, retorik og formidling som tilvalg samt en kandidat i kultur og formidling. Han har litterære forbilleder i Heinrich von Kleist, Franz Kafka, Albert Camus, James Joyce, Fjordor Dostojevskij og Charles Baudelaire.

 T.T. Viet. Årstidernes Luner. Trykværket. 755 sider. Vejl. pris 300 kr. Udkommer 25. oktober 22.

T.T. Viet

T. T. Viet er født i Sverige i 1991, og har siden begyndelsen af foråret, 1992 boet i Odense. I 2022 debuterede han med Årstidernes Luner.

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....