MEDUDGIV DIN BOG

Trykværkets bøger

BIBI

DKK299,00

En portrætbog skrevet af Bibi Berge og Bibi Kirkegaard, der handler om forholdet mellem navn og menneske. For hvad betyder vores navn egentlig for vores identitet? Hvad betyder et navn for omverdenen og ikke mindst for den enkeltes selvforståelse?

 

“I Danmark er der 565, der hedder Bibi, så det er ikke hver dag, man møder en navnesøster. Derfor får man nemt en fornemmelse af, at man er den eneste i verden og derfor ’ejer’ navnet. At man har eneret på at hedde Bibi. Vi er opvokset i to vidt forskellige generationer og har haft forskellige oplevelser og følelser omkring vores navn, men altid været bevidste om, at vi havde et særligt navn – på godt og ondt. At vi var en ener. Vi har begge stået i en situation, hvor vi tilfældigt har mødt en anden Bibi og tænkt: Undskyld, men det kan du altså ikke hedde, for det er mig, der hedder det. Det er MIT navn.

 

Vi har begge gået rundt med en fornemmelse af på en eller anden måde at skulle leve op til at være en Bibi. Uden at vide, hvordan man så skulle være. Det blev til en fælles nysgerrighed på at møde nogle af alle de andre Bibi’er for at undersøge, om der er et særligt stof, som gør, at mennesket bliver navnet – eller om navnet bliver mennesket. Det blev startskuddet til ’Kender du Bibi?’ En rejse i et særligt navn. Vi har mødt 100 Bibi’er. Mange af dem havde aldrig mødt en anden Bibi før – og var gået gennem livet med en følelse af at have eneret på at hedde netop det. Nu er de en del af denne portrætserie og deler navnet med 99 andre Bibi’er (plus to) sort på hvidt. I dag deler vi med stolthed vores navn med alle de skønne personligheder, som vi har mødt gennem de to et halvt år, projektet har været undervejs (omend vi hver især inderst inde nok har en lille djævel siddende, der kradser lidt i selvopfattelsen og hvisker: Men det er jo dig, der hedder det mest, ikk’…)

 

Bliver mennesket navnet, eller er det navnet, der bliver mennesket? Det vil vi lade jer selv opdage undervejs – vi håber, I vil nyde oplevelsen.”

ISBN: 9788793063501 Kategori:

Bibi Berge & Bibi Kirkegaard

Bibi Berge er født i 1984 og er uddannet fotograf fra Media College Danmark. Har været i lære hos Mingo Photo i Herning. Hun er interesseret i det ærlige og personlige fotografi. Holder desuden af  konceptprojekter, hvilket bogen Bibi er udtryk for. Bogen Bibi er udtryk for hendes interesse for forholdet mellem navn og identitet.   Bibi Kirkegaard er født i 1967 og er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Er ligesom Bibi Berge interesseret i forholdet mellem navn og identitet, for hvordan er det egentlig at have et navn, der skiller sig ud fra mængden, og som man kan have svært ved at identificere sig med? 

Balticagade 10 B, 2. sal. 8000 Aarhus C. +45 88 53 66 50 *Email*
.....
Trykværket på Insta