Trykværkets bøger

Manden der vendte tilbage

kr.269,00

I Steen Harvigs 12. spændingsroman tematiseres menneskets behov for at få hævn og opnå magt gennem en række tragiske hændelser. Religiøs fanatisme er et af de store emner, romanen undersøger.

I Manden der vendte tilbage møder vi litteraturforskeren John Grey, som har  været ansat på universitetet i Reykjavik i otte år med speciale i de gamle islandske sagaer. Dog må han og hans kone, journalisten Helene Hansen, tage hjem til Danmark på grund af deres søns tragiske død som udsendt soldat i Syrak. Hændelsen, viser det sig snart, er blot én i en række mystiske og brutale begivenheder: Et muligt selvmord i Island, en likvidering i Syrak, en kidnapning samme sted og en brand i et sommerhus på Møn flere år tidligere, hvor en hel familie omkom.

Er det absurd at lede efter en sammenhæng? Og hvem skal lede? Manden der vendte tilbage er en roman, der med sagaernes normsæt og den militante islam som omdrejningspunkt blandt andet stiller spørgsmålstegn ved religiøs fanatisme, hævn og magt: Er religiøs fanatisme i virkeligheden bare et påskud? Til at hævne, til at tilegne sig magt, til at insistere på sandheden, til at hævde, at sandheden findes? Hvem tør svare?

Steen Harvig udgiver med Manden der vendte tilbage sin 12. spændingsroman, denne gang uden for det sædvanlige politiunivers, men med masser af spænding og et flot plot.

Ikke på lager

ISBN: 9788793063679 Kategori:

Steen Harvig

Steen Harvig, født 1945, er cand.mag. og fhv. lektor. Har undervist på VUC, højskole og Københavns Universitet. Har udgivet 15 romaner indenfor krimigenren, heriblandt trilogien Besat (2009), Bedrag (2011) og Begær (2013). Steen Harvig er medlem af Det Danske Kriminalakademi.  

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....