Trykværkets bøger

Din eneste ven

kr.199,00

Norsk krimi omhandlende tre gamle drabssager, flere forsvindinger og bratte dødsfald, en kvinde på jagt efter retfærdighed – og en stædig advokat fra Tønsberg, som føres ind i et spil, der påvirker ham professionelt såvel som personligt.

 

I 1980 rystes Oslo af en serie mord: To prostituerede og en ung kvindelig student bliver fundet voldtaget og dræbt, og politiets mistanke peger mod den hørehæmmede Reidar Andersen, som dømmes på grundlag af indicier. Efter udstået straf 24 år senere, slår Reidar Andersen sig ned i Horten. Da det bliver kendt, at en berygtet trefoldig drabsmand lever frit i byen, vækkes lokalbefolkningens frygt og vrede. Det bliver ikke bedre, da unge kvinder begynder at forsvinde sporløst i Vestfold.  Den døve freelancejournalist Mirjam Lange arbejder med gamle drabssager og kontakter advokaten, Svend Foyn. Gennem mødet med Mirjam drages tønsbergadvokaten ind i et farligt drama, som kommer til at involvere ham dybt.

 

Jan Mehlum har altid en mening med sine kriminalromaner, og Din eneste ven er ingen undtagelse. Han har som forfatter en ret socialrealistisk tilgang til krimigenren og lader sin noget excentriske, men sympatiske hovedperson, Svend Foyn, drage af indignationen over livets og menneskers fortrædeligheder. Med Din eneste ven sætter Jan Mehlum fokus på skævheder i samfundet og bedriver i bøgerne underholdende og spændende samfundskritik i krimiform.

ISBN: 9788792893624 Kategori:

Jan Mehlum

(f.1945), uddannet sociolog fra Oslo. Har arbejdet som bl.a. lærer, u-landsekspert og samfundsforsker og har arbejdet med lederudvikling. Debuterede som forfatter i 1996 med kriminalromanen Gylne tider og vandt the Riverton Prize i 1998 for Kalde hender. Se mere på forfatterens hjemmeside: www.janmehlum.no 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 14.0px Calibri; color: #042eee; -webkit-text-stroke: #042eee}
span.s1 {text-decoration: underline ; font-kerning: none}

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....