Trykværkets bøger

Da Knud kom ud

kr.199,00

En lærerig bog til børn om krop, graviditet og fødsel i øjenhøjde. Da Knud kom ud er skrevet af Jesper Manniche og Susanne Warming og handler om graviditet og fødsel som en fantastisk oplevelse, hele familien kan være en del af.

 

Med en helt naturlig tilgang til fødslen ønsker vi med Da Knud kom ud at guide børn igennem graviditet og fødsel med fokus på de meningsfulde og gode processer, der sker i kroppen undervejs. Bogen kan læses for børn i alle aldre, og de vil få noget ud af det på hver deres niveau. Der er dels viden om kroppen, og bogen er krydret med lidt humor og sjov leg med ord. Dog ikke mere end de helt små børn også kan få glæde af den. Bogen tager udgangspunkt i en hjemmefødsel. Men da processen er den samme uanset fødested, så mener vi bestemt også, bogen kan være med til at bringe gode snakke i familier, hvor fødslen planægges til at foregå på et hospital.

 

Med Da Knud kom ud ønsker vi ikke kun at fortælle en sød historie til kommende store søskende. Vi ønsker med bogen at give både børn og forældre indsigt i fødslens fantastiske verden og indblik i, hvordan kvinden på en god måde kan arbejde med – og ikke imod – ved fødslen. Det betyder uendeligt meget, hvordan vi betragter fødslen. Når vi ser den, som den virkelig er – en naturlig proces, så vil fødslen også forløbe som sådan i langt de fleste tilfælde. Her er altså en børnebog, der lærer børn om fødsel, krop, sind og kærlighed og samtidig giver små oplysninger til moderen, som kan hjælpe hende til en positiv fødselsoplevelse. For fødsler er som udgangspunkt en fest. Det er jo babys første fødselsdag!

ISBN: 9788793063655 Kategori:

Jesper Manniche Susanne Warming

Jesper Manniche, forfatter, far til Knud og lærer:"Da vi opdagede, at vi ventede barn nr. 2, var vi ikke et sekund i tvivl om, at fødslen skulle foregå hjemme. Vores første barn blev født på Danmarks mindste fødeafdeling på Samsø. Og den ro og nærvær vi oplevede der, ønskede vi at udforske endnu nærmere ved barn nummer to. For os var det essentielt, at både mor og barn oplevede rolige og afstressende rammer – både under og efter fødslen. Som min kone udtrykte det kort efter fødslen, betød roen, de vante omgivelser og nærværet alt for oplevelsen af og selve fødslen. Vi fandt, at barnet bliver mere roligt, og dets oplevelse af overgangen fra graviditet til livet uden for livmoderen bliver mere afslappet og naturlig.Som far havde jeg også oplevelsen af at være mere med. At have en rolle. En funktion. Og ikke bare være den forvirrede, neglebidende observant. Vi valgte at have vores datter på 4 år hjemme under fødslen. En positiv fællesskabende oplevelse vi nu har sammen som familie for resten af livet. Vi prøvede, så godt vi kunne, at forberede vores datter på begivenheden, men fandt at vi manglede et redskab til dette; og her voksede ideen om en børnebog om hjemmefødsel. Jeg håber, I vil finde den et brugbart og lærerigt redskab!" Susanne Warming, jordemoder i Hjemmefødselsordning Sjælland:"En af livets største begivenheder er, når et lille nyt barn kommer til verden. Jeg har været jordemoder i 20 år og har derfor haft den store fornøjelse at deltage i dette store øjeblik rigtig mange gange. Og det er lige stort hver gang. Jeg har også haft fornøjelsen at deltage i Knuds fødsel, og det er bl.a. de samtaler forældrene og jeg har haft gennem forløbet, der er udgangspunktet for denne bog. Som jordemoder har jeg savnet en glad børnebog på dansk, der kunne hjælpe børn til at forstå fødslen og være udgangspunkt for en snak mellem forældre og børn om graviditet, fødsel, babyer og det at blive storesøster eller storebror. Jeg er glad for at være med til at bidrage til dette med bogen her. Og jeg håber bogen ikke kun giver børnene - men også forældrene - en større forståelse for fødslens fantastiske proces. Jeg arbejdede på sygehus i 7 år, før jeg blev hjemmefødselsjordemoder. Og jeg er ikke i tvivl om, at uanset fødested - så er det vigtigt, at kvinden forstår, hvad der sker i hendes krop, hvad der påvirker fødslen og hvordan hun kan samarbejde med kroppen om fødslen. Indsigt, ro og tryghed er nøglen til en god fødselsoplevelse. Og det har derfor været vigtigt for mig også at få dette med i denne bog." 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 10.1px; font: 9.0px Helvetica}
p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 10.1px; font: 9.0px Georgia}
p.p4 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 9.1px; font: 9.0px Georgia}

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 10.1px; font: 9.0px Helvetica}
p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 10.1px; font: 9.0px Georgia}
p.p4 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 9.1px; font: 9.0px Georgia}

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....