Trykværkets bøger

Billedkogebogen – trin for trin

kr.260,00

Ny sund billedkogebog til alle, som har svært ved at læse. Mange mennesker med læsebesvær eller kognitive vanskeligheder kan have svært ved at lave mad efter almindelige opskrifter. Med denne kogebog kan alle være med!

 

Klub GOD MAD, en madklub for voksne med udviklingshæmning i Aarhus Kommune, kender til den problematik, at mennesker med læsevanskeligheder kan være udfordrede, når det kommer til at lave mad ud fra opskrifter. Derfor har folkene bag madklubben lavet Billedkogebogen – trin for trin, der henvender sig til en bred del af befolkningen.

 

Fastfood kan let blive et alternativ til den hjemmelavede aftensmad, hvis man har kognitive vanskeligheder som udviklingshæmning eller senhjerneskade. Den situation øger risikoen for overvægt, fejlernæring og diabetes. Fagfolk og frivillige med relation til Voksenhandicap i Aarhus Kommune har derfor lavet en billedkogebog med lette, sunde, appetitlige og prisbillige madopskrifter. Klub GOD MAD ønsker med Billedkogebogen – trin for trin at motivere alle med læse- eller overbliksvanskeligheder til at gå i køkkenet og lave sund, hjemmelavet mad.

 

’Det at kunne lave sin egen mad, har generelt betydning for et menneskes følelse af at være livsduelig – at være aktiv i eget liv. Lysten til at lave mad forsvinder let, hvis man ikke kan følge en opskrift og prøve noget nyt en gang imellem,’ fortæller Anna Lindskrog, redaktør på billedkogebogen. ’Derfor er vi meget taknemmelige for de donationer, vi har fået til bogen, så vi kan hjælpe flere på vej mod en sundere og mere aktiv livsstil, handicappet eller ej’.

 

De landskendte kokke Søren Gericke, Anne Larsen og Claus Holm bidrager med opskrifter til kogebogen. Alle tre har de en passion for at hjælpe mennesker med handicap og læsevanskeligheder til at lave mad. Deres bidrag er med til at sætte fokus på sundhed for alle og behovet for flere tilgængelige billedopskrifter.

 

Kogebogen er opsat efter anbefalinger fra Ordblinde-/Dysleksiforeningen og udviklet i samarbejde med fagfolk indenfor udviklingshæmning og hjerneskade. Opskrifterne kan derfor følges udelukkende ved at se på billederne, og læsere kan støtte sig til den ordblindevenlige tekst.

 

Billedkogebogen – trin for trin er særlig velegnet til mennesker med ordblindhed/dysleksi, børn i indskolingen, børnefamilier og mennesker med kognitive vanskeligheder. Udgivelsen er støttet med midler fra TrygFonden, Aarhus Kommune, Nordea-fonden, Landsforeningen LEV, LEV Aarhus og Coop.

 

Fotograf: Christina Lykke. Grafiker: Jan Thomasson, ITK.

 

Institutioner, som betaler via EAN nummer og elektronisk faktura, kan købe bogen gennem forlaget. Kontakt Trykværket på eller pr telefon 88536650.

 

Nu i 2. oplag

ISBN: 9788799988617 Kategori:

Anna Lindskrog

Anna Lindskrog er redaktør på Billedkogebogen og har samlet alle trådene.

Hyrdevænget 7 8310 Tranbjerg J +45 88 53 66 50 *Email*
.....